jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wytrawne babeczki warzywne z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki z papryką z chrupiącymi orzechami są pyszną pikantną przekąską

Wytrawne babeczki warzywne z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wytrawne babeczki warzywne z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Wytrawne babeczki warzywne z orzechami
Mieszamy mąkę z proszkiem i sodą. W drugiej misce mieszamy jajo z kefirem i 5 łyżkami oleju. Dodajemy do niej startą cukinię, pokrojoną w kosteczkę marchewkę i starty ser. Dodajemy sól, pieprz i chilli do smaku. Obieramy paprykę. Połowę kroimy w paseczki do dekoracji, połowę siekamy w drobną kostką. Do płynnej masy wsypujemy mąkę i mieszamy. Dodajemy paprykę posiekaną w kostkę. Masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotami. Dekorujemy każdą paskiem papryki i pokruszonymi orzechami. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min. Wyjmujemy , gdy babeczki będą rumiane.
Wytrawne babeczki warzywne z orzechami
W drugiej misce mieszamy jajo z kefirem i 5 łyżkami oleju. Dodajemy do niej startą cukinię,
Wytrawne babeczki warzywne z orzechami
Masę przekładamy do foremeki. Dekorujemy każdą paskiem papryki i pokruszonymi orzechami.
Wytrawne babeczki warzywne z orzechami
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min. Wyjmujemy , gdy babeczki będą rumiane.
Wytrawne babeczki warzywne z orzechami
Gdy babeczki przestygną wyjmujemy je z foremek i studzimy na desce lub kratce.

Tagi:

sery ser cukinia