Sposób przygotowania:
Muffinki z cukinią i sezamemETAP 1:
1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
ETAP 2:
2. Do dużej miski przesyp mąkę.
3. Dodaj proszek do pieczenia, sól, pieprz, zioła i 2 łyżki sezamu
ETAP 3:
4. W oddzielnej misce roztrzep jajka.
5. Dodaj jogurt, olej i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
6. Składniki mokre wlej do suchych i dokładnie wymieszaj do ich połączenia.
7. Dodaj startą cukinię i ponownie wymieszaj.
ETAP 4:
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
9. Przygotuj formę na 12 muffinek i spryskaj każdy otwór olejem.
10. Nałóż łyżką jednakowe porcje ciasta i posyp sezamem.
11. Wstaw do piekarnika na 20 -30 min, aż upieką się na złoto-brązowo.
ETAP 5:
12. Po upieczeniu odstaw na 5 minut do przestudzenia
13. Jedz na ciepło, choć na zimno też są smaczne.
Smacznego!