Sposób przygotowania:
Wytrawne placki z suszonymi pomidorami i cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odstawiamy do ostudzenia.
Suszone pomidory i natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy twaróg i kruszymy, dodajemy białka, jogurt, suszone pomidory, cebulę, natkę pietruszki, przyprawy i mieszamy. Wsypujemy mąkę i płatki jaglane, proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia. Odstawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor na małym ogniu. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Suszone pomidory i natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy twaróg i kruszymy, dodajemy białka, jogurt, suszone pomidory, cebulę, natkę pietruszki, przyprawy i mieszamy. Wsypujemy mąkę i płatki jaglane, proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia. Odstawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor na małym ogniu. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.