Sposób przygotowania:
Wytrawny tort twarogowo-warzywny
Do mąki dodajemy olej, 1/2 szklanki wody, łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Drożdże rozpuszczamy w mleku i dodajemy do mąki. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie ponownie wyrabiamy wkładamy do natłuszczonej tortownicy i odstawiamy na kolejne pół godziny do wyrośnięcia. Pieczemy 30 minut w temp 200*C. Ostudzone ciasto kroimy na trzy części. Oczyszczone papryki i rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) pokroić w drobna kostkę. Szczypiorek posiekać. Warzywa dodać do twarogu, posolić, popieprzyć i wymieszać. Jak będzie konieczność dodać kefiru, jeżeli masa będzie zbyt gęsta. Ciasto przełożyć masą warzywno - twarogową. Wierzch ciasta posmarować twarogiem i udekorować odłożonymi rzodkiewkami i kawałkami papryki. Tort schłodzić, żeby lepiej można było pokroić. .
Babciagramolka
Natala1210
Pyza