Sposób przygotowania:
Drobiowe mielone kotlety z kapustą
Do świeżego mielonego indyka dodać jajka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z wody, przyprawę do mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę. Kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem.
Formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości.
Na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować nadmiar płynu.
Formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości.
Na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować nadmiar płynu.