Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe mielone z chlebem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowe mielone z chlebem to pyszne kotleciki z piersi kurczaka przygotowane na łagodną nutę smaku - polecam

Drobiowe mielone z chlebem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drobiowe mielone z chlebem

 

  • około 500 g filetu z kurczaka lub mielonego drobiowego
  • 1 jajko
  • 2 kromki czerstwego chleba
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe mielone z chlebem
Dwie kromki czerstwego chleba namaczamy w wodzie. Filet z kurczaka mielimy (bądź jeżeli nie mamy mielonego z drobiu), wbijamy jajko, dodajemy odciśnięty chleb , bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym - mieszamy.

Formujemy podłużne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy po kilka minut na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Drobiowe mielone z chlebem
Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy jajko i chleb
Drobiowe mielone z chlebem
następnie dodajemy bułk tartą i przyprawiamy
Drobiowe mielone z chlebem
całość mieszamy do połączenia się składników
Drobiowe mielone z chlebem
formujemy podłużne kotlety i obtaczamy w bułce tartej
Drobiowe mielone z chlebem
smażymy kotlety z dwóch stron po kilka minut