misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Z kapusty włoskiej i marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

surówka z kapusty włoskiej, marchwi, jablka, cebuli....

Z kapusty włoskiej i marchwi

Składniki:

Z kapusty włoskiej i marchwi

 

 

Sposób przygotowania:

Z kapusty włoskiej i marchwi
Kapustę podzielić na ćwiartki, poszczególne liście pokroić w małe romby. Posolić, oprószyć pieprzem. Marchew wyszorować, oskrobać, zetrzeć na grubej tarce i posypać nią kapustę. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej, skrapiając sokiem z cytryny. Cebulę obrać, posiekać, sparzyć, odcedzić i ostudzić. Cebule i jabłko rozłożyć na warstwie marchwi. Keczup wymieszać z olejem i polać surówkę. Posypać bazylią. Podawać do białego mięsa, np. drobiu.