Sposób przygotowania:
Kurczak z rękawa
Kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na porcje.
Do miski wsypać przyprawę pikantną do drobiu, wlać przyprawę w płynie, pieprz mielony, czosnek granulowany i wymieszać. Włożyć porcje kurczaka i mocno natrzeć z każdej strony, schować do lodówki na całą noc.
Do rękawa włożyć kurczaka, dodać oczyszczone, pokrojone papryki na połowę, rękaw zawiązać i włożyć do foremki, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, kurczaka piec 50 minut.
Następnie rękaw rozciąć na środku, papryki odsunąć na boki i piec w termoobiegu na 150C 25 minut, kurczak się przypiecze, wywar jest idealnym sosem.
Do miski wsypać przyprawę pikantną do drobiu, wlać przyprawę w płynie, pieprz mielony, czosnek granulowany i wymieszać. Włożyć porcje kurczaka i mocno natrzeć z każdej strony, schować do lodówki na całą noc.
Do rękawa włożyć kurczaka, dodać oczyszczone, pokrojone papryki na połowę, rękaw zawiązać i włożyć do foremki, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, kurczaka piec 50 minut.
Następnie rękaw rozciąć na środku, papryki odsunąć na boki i piec w termoobiegu na 150C 25 minut, kurczak się przypiecze, wywar jest idealnym sosem.