Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w pomidorach z rękawa
Duże, świeże uda kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
W misce dobrze wymieszać: olej rzepakowy, przyprawę do złotego kurczaka, tymianek, kucharka, paprykę ostrą, uda dobrze natrzeć marynatą, wkładać do rękawa.
Dodać do rękawa pomidory przekrojone na pół, ząbki czosnku, talarki cebuli, rękaw zawiązać i schować do lodówki na całą noc.
Rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie rozciąć trochę rękaw i piec na termoobiegu w 160 C z 15 minut.
W misce dobrze wymieszać: olej rzepakowy, przyprawę do złotego kurczaka, tymianek, kucharka, paprykę ostrą, uda dobrze natrzeć marynatą, wkładać do rękawa.
Dodać do rękawa pomidory przekrojone na pół, ząbki czosnku, talarki cebuli, rękaw zawiązać i schować do lodówki na całą noc.
Rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie rozciąć trochę rękaw i piec na termoobiegu w 160 C z 15 minut.