alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Z sałaty strzępiastej i rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Z sałaty strzępiastej i rzodkiewek

Z sałaty strzępiastej i rzodkiewek

Składniki:

Z sałaty strzępiastej i rzodkiewek

 

 

  • Sos:
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Z sałaty strzępiastej i rzodkiewek
Sałatę opłukać, osuszyć. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Obranego ogórka pokroić w plastry. Opłukać szczypiorek i posiekać. Dokładnie umyć rzodkiewki i pokroić w półplasterki. Z olejem i przyprawami wymieszać: rzodkiewki, szczypiorek, i ogórek. Taką mieszankę ułożyć na liściach sałaty. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Polać sałatkę.