Sposób przygotowania:
Żabie oczko wg nelka90
Białka należy ubić na sztywno a następnie dodać cukier oraz żółtka. Na końcu dodać olej- wszystko dobrze zmiksować. Mąkę i proszek do pieczenia należy wymieszać z reszta ciasta łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy na blaszkę i pieczemy ok 45 min w temp 180*C. Ostudzić ciasto. Następnie przygotować masę do przełożenia ciasta. Do mleka dodać budynie, kartoflankę oraz zwykłą mąkę i gotujemy. Po ostudzeniu masy, miskując dodajemy po kawałku kostkę margaryny, tak aby powstał nam jednolity krem. Wcześniej upieczony biszkopt przekrawamy na pół ,ale tak aby jedna z części była grubsza od drugiej. Grubszą część kładziemy na spół ciasta. Następnie kładziemy na to krem i przykrywamy reszta biszkoptu. Na górnej warstwie delikatnie wykrawamy kieliszkiem koła a w środek wyciętych w cieście kół kładziemy po rodzynku. Przygotować galaretkę wg opisu jak na opakowaniu i zalać nią powstałe dziurki w cieście jak i całą górę . Całość należy wstawić do lodówki, aż do porządnego stężenia się galaretki.