Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zacierka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wodę zagotować, z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść kluskę, wyrabiać zacierki

Zacierka

Składniki:

Zacierka

 

  • 2,5 l wody

 

  • 10 dag wędzonego chudego boczku

 

  • cebula

 

  • jajo

 

 

  • niecała szklanka mąki

Sposób przygotowania:

Zacierka
Wodę zagotować, z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść kluskę, wyrabiać zacierki wsypywać do wody, jak wypłyną chwilę pogotować, na patelni usmażyć boczek z cebulką, dodać do wywaru, doprawić do smaku solą pieprzem.