Sposób przygotowania:
Zakręcone drożdżówki z makiemI
1.	Mleko lekko podgrzewam, masło rozpuszczam.
2.	Do małej miseczki kruszę drożdże, wsypuję jedną łyżkę cukru, mąki, wlewam szk. Mleka, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia.
3.	Do miski wsypuje pozostałą mąkę, cukier, wbijam trzy jajka, pięć żółtek, wlewam rozpuszczone, ostudzone masło, mleko, wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
II
4. Trzy białka ubijam mikserem na sztywno. Białka mieszam z masą makową.
III
5.	Składniki na kruszonkę łączę ze sobą.
6.	Ciasto po wyrośnięciu, przekładam na blat oproszony mąką, rozwałkowuję w kształcie prostokąta.
7.	Ciasto smaruję masą makową i zwijam w roladę.
IV
8.	Następnie kroję w plastry dwu centymetrowe, odwracają ciasto, częścią krojoną do góry, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9.	Ciasto posypuje kruszonką i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
V
10.	Bułeczki gotowe.
11.	Smacznego.
Czekoladka 2