LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Zaparzany biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zaparzany biszkopt zrób wrażenie na gościach

Zaparzany biszkopt

Składniki:

Zaparzany biszkopt

 

  • 8 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 20 g maki krupczatki
  • 1 op. cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Zaparzany biszkopt
Gotujemy wodę w rondlu i jajka zbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy kilka minut i miskę żaroodporną postawić nad garem z gotującą wodą i ubijać gdy masa się nagrzeję i będzie dobrze ubita i zagęszczona to masę bardzo delikatnie wymieszać razem z mąką i wlać do natłuszczonej formy i wstawić gorącego piekarnika ,piekarnik najlepiej nastawić na 160-170 C i piec 40 minut i gotowe .Wydaję się proste ale trzeba trochę serca w to włożyć ;0