madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Zapiekana brukselka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawe wykorzystanie brukselki.

Zapiekana brukselka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekana brukselka

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana brukselka
Brukselkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w większą kostkę, podsmażamy na patelni dodając odrobinę pieprzu i oregano. Gdy kiełbaska się podsmaży, łączymy ją z odcedzoną brukselką. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180*C. Podajemy na gorąco.
Zapiekana brukselka
Etap 1
Zapiekana brukselka
Etap 2