Sposób przygotowania:
Zapiekana kasza manna z malinami
1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.
6. Smacznego życzę.
2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.
6. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)