Sposób przygotowania:
Malinowiec na herbatnikach
Mus malinowy:
Maliny przebrać, opłukać, przełożyć do garnka, dodać cukier, gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek.
Wlać jogurt do malin, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Kasza manna:
Mleko przelać do garnka, dodać pozostałe składniki, na wolnym ogniu zagotować i doprowadzić do zgęstnienia, odstawić do lekkiego przestygnięcia.
Tortownicę o wymiarach 28 cm, wyłożyć herbatnikami, wylać kaszę mannę, położyć kolejną warstwę herbatników i mus malinowy, do musu powkładać całe maliny, odstawić do lodówki do stężenia.
Wyłożyć na mus, ostatnią warstwę herbatników, polać rozpuszczoną polewą czekoladową, posypać migdałami.
Maliny przebrać, opłukać, przełożyć do garnka, dodać cukier, gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek.
Wlać jogurt do malin, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Kasza manna:
Mleko przelać do garnka, dodać pozostałe składniki, na wolnym ogniu zagotować i doprowadzić do zgęstnienia, odstawić do lekkiego przestygnięcia.
Tortownicę o wymiarach 28 cm, wyłożyć herbatnikami, wylać kaszę mannę, położyć kolejną warstwę herbatników i mus malinowy, do musu powkładać całe maliny, odstawić do lodówki do stężenia.
Wyłożyć na mus, ostatnią warstwę herbatników, polać rozpuszczoną polewą czekoladową, posypać migdałami.