Sposób przygotowania:
Zapiekana mielonka na kanapki lub do obiadu
Mięso umyć i pokroić na kawałki po ok. 3-4 cm. Dodać wszystkie przyprawy, zioła, sos, musztardę i olej. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso trzykrotnie zmielić. Tak przygotowane ułożyć w podłużnej blasze, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 50 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu przechowywać w lodówce. Można kroić w plastry i używać na kanapki jako substytut wędliny, a można też potraktować jako pieczeń do drugiego dania.
Najlepiej smakuje na następny dzień.
Po upieczeniu i wystygnięciu przechowywać w lodówce. Można kroić w plastry i używać na kanapki jako substytut wędliny, a można też potraktować jako pieczeń do drugiego dania.
Najlepiej smakuje na następny dzień.