Sposób przygotowania:
Podwójny kotlet Eli ze śliwkamiprzygotowanie śliwek
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519484.jpg)
Śliwki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć śliwki wzdłuż na połówki i usunąć pestki. Przekroić połówki śliwek na dwa plastry każdą.
przygotowanie kotletów
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519486.jpg)
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519487.jpg)
Kotlety z karkówki rozbić na cienkie płaty tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519489.jpg)
Płaty karkówki oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519490.jpg)
Na kotletach rozłożyć pokrojone śliwki.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519491.jpg)
Karkówkę ze śliwkami przykryć płatami schabu i oprószyć wierzch solą i pieprzem. Brzegi mięsa spiąć w koło wykałaczkami.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519492.jpg)
Kotlety oprószyć mąką z obu stron.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519493.jpg)
Oprószone mąką kotlety zanurzyć w rozmąconym jajku.
przygotowanie kotletów cd
![Podwójny kotlet Eli ze śliwkami Podwójny kotlet Eli ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojny-kotlet-eli-ze-sliwkami-519494.jpg)
Wyjęte z jajka kotlety panierować w bułce tartej. W szerokim rondlu rozgrzać olej do głębokiego smażenia.
Do rozgrzanego oleju wkładać pojedynczo kotlety i smażyć około 30 minut na mniejszym ogniu żeby nie były surowe i nie przypaliły się.
Po usmażeniu wyjąć wykałaczki.
Smacznego!