darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Zapiekane bułeczki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne bułeczki na niedzielne śniadanie

Zapiekane bułeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane bułeczki

 

  • 5 bułek kajzerek
  • 3 duże pieczarki
  • 1 średnia cebula
  • 200 gram startego żółtego sera
  • 2 łyżki stołowe posiekanej natki pietruszki
  • keczup
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułeczki
Z bułek odkrawamy szczyt i wydrążamy środek. Pieczarki kroimy na plastry i dusimy na maśle z pokrojoną w plastry cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Ser mieszamy z pietruszką. Dno bułki smarujemy odrobiną keczupu. Napełniamy bułki na zmianę pieczarkami z cebulą i serem tak, aby na spodzie i na wierzchu był ser. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż ser dobrze się roztopi.
Zapiekane bułeczki
Pieczarki i cebulę dusimy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem
Zapiekane bułeczki
Bułkę delikatnie wydrążamy, niech zostanie trochę środka
Zapiekane bułeczki
starty żółty ser mieszamy z posiekaną natką pietruszki
Zapiekane bułeczki
Dno bułek smarujemy odrobiną keczupu, najlepiej pikantnego