Sposób przygotowania:
Zapiekana bułka ze schabem
Plastry mięsa lekko rozbijam. Dolrawiam. Na patelni z dodatkiem oleju smażę na rumiano.
Szalotkę oraz pora drobno siekam. W garnku o grubym dnie rozpuszczam masło, dodaję pora i szalotke oraz solę i pieprze. Duszę aż będzie miękkie.
Bułkę przekrajam na pół, smaruję sosem, kładę mięso, posypuję kukurydzą konserwową, kładę porcję duszonej cebuli i pora, następnie kładę plastry sera i plastry ogórka konserwowego.
Zapiekam w piekarnimu ok 15 min w 180 stopniach aż ser żółty się rozpuści.
Szalotkę oraz pora drobno siekam. W garnku o grubym dnie rozpuszczam masło, dodaję pora i szalotke oraz solę i pieprze. Duszę aż będzie miękkie.
Bułkę przekrajam na pół, smaruję sosem, kładę mięso, posypuję kukurydzą konserwową, kładę porcję duszonej cebuli i pora, następnie kładę plastry sera i plastry ogórka konserwowego.
Zapiekam w piekarnimu ok 15 min w 180 stopniach aż ser żółty się rozpuści.
halina
patunia87