Sposób przygotowania:
Krążki jabłek w cieście biszkoptowym
Jabłka obrać, wydrążyć środki czyli gniazda nasienne, a następnie pokroić w 1 cm krążki.
Ciasto biszkoptowe;
Białka oddzielić od żółtek następnie ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka, a na sam koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Do tak przygotowanego ciasta zanurzać krążki jabłek i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Ciasto biszkoptowe;
Białka oddzielić od żółtek następnie ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka, a na sam koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Do tak przygotowanego ciasta zanurzać krążki jabłek i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
gusia1000