AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gorące i chrupiące bułki prosto z piekarnika. W środku z farszem z pomidorów i szynki, na Wierzchu jajko. Polecam na śniadanie jak i na kolację.

Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem

Składniki:

Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem

 

  • 4 kajzerki
  • 4 jajka
  • 1 duży pomidor
  • Kawałek szynki
  • Kawałek sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • Czubricą
  • Opcjonalnie szczypiorek lub natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem
Z bułek ściąć wierzch. Miąższ ze środka wydrążyć. 

Pomidora pokroić w kostkę, szynkę również. Połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czubricą. Ser żółty zetrzeć na tarce. 

Farszem napełnić bułki lecz nie do końca. Potrzebne będzie nam miejsce na jajko. 

Farsz lekko ubić łyżką posypać serem żółtym i wbić delikatnie jajko. Po wierzchu posypać jeszcze czubricą.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni dotąd aż białko się zetnie.

Wierzch można posypać szczypiorkiem lub natka pietruszki.