Sposób przygotowania:
zapiekane krewetki
Jeśli mamy mrożone krewetki to rozmrażamy je. Krewetki myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. Do rondla o grubym dnie rozgrzewamy 3- 4 łyżki oliwy. Na niej podsmażmy dymkę pokrojoną drobno wraz ze szczypiorem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę dodajemy do cebuli. Mieszamy i po chwili dodajemy krewetki. Smażymy 3-5 min i gdy krewetki przestaną być przezroczyste, nabiorą różowego koloru całość zalewamy wywarem. Po zagotowaniu smażymy przez 3- 5 min. Tak przygotowane solimy i pieprzymy do smaku. Po tym czasie całość z rondla przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ser rozkruszamy na mniejsze kawałki a pietruszkę siekamy drobno. Krewetki posypujemy serem i natką. W 200C pieczemy 5-7 min