agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zapiekane maślaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zapiekane maślaki zapiekane maślaki

zapiekane maślaki

Składniki:

zapiekane maślaki

 

 

Sposób przygotowania:

zapiekane maślaki
Duże maślaki oczyścić, obrać ze skórki, ułożyć w rondlu, osolić, dodać nieco pieprzu, pokrojoną cebulę i poddusić, aż dobrze puszczą sok. Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem, ułożyć ładnie na nim grzyby, zalać śmietaną, posypać grubo tarta bułką ok. centymetr, wymieszać pół na pół z tartym serem, na wierzch położyć wiórki masła. Wstawić do gorącego piekarnika, aby wierzch się ładnie zrumienił. Podawać z ziemniakami okraszonymi masłem, posypanymi koperkiem.