domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zapiekany pomidor

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Idealny na przystawkę, lub w formie lekkiej, ale sycącej kolacji, pyszny zapiekany pomidor z aromatycznymi dodatkami.

Zapiekany pomidor

Składniki:

Zapiekany pomidor

 

 

  • kilka plasterków kiełbasy salami pokrojone w paseczki;

 

  • 2 pieczarki pokrojone w drobniutkie paseczki;

 

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku;

 

  • kulka sera mozzarella pokrojona w plastry;

 

  • duża garść pistacji grubo posiekanych;

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany pomidor
Pomidory dokładnie umyć, ściąć im górę i wydrążyć środek. W misce wymieszać pieczarki, salami i szczypiorek. Każdego pomidora ustawić na blasze wyłożone papierem faszerować najpierw kawałkiem sera, pieczarkami z salami i na wierzchu znów serem.

Zapiekać w temp. 180 stopni około 15 minut. 5 minut przed końcem posypać posiekanymi pistacjami, żeby się chwilę podpiekły. Gotowe pomidory posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem.

Tagi:

sery ser kielbasa