Sposób przygotowania:
Pomidory zapiekane z jajkiem i salami
Myjemy pomidory i odcinamy z nich górne części. Za pomocą łyżeczki usuwamy ostrożnie farsz. Pomidory umyć, odciąć część z ogonkiem. Delikatnie wydrążyć miąższ.
Do miseczki wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy, salami pokrojone w paseczki, posiekany szczypiorek i ser żółty starty na tarce.
Nakładamy farsz do pomidorów i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
W połowie pieczenia kładziemy na pomidorach po pół plasterka mozarelli. Gotowe pomidory posypujemy resztą szczypiorku.
Do miseczki wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy, salami pokrojone w paseczki, posiekany szczypiorek i ser żółty starty na tarce.
Nakładamy farsz do pomidorów i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
W połowie pieczenia kładziemy na pomidorach po pół plasterka mozarelli. Gotowe pomidory posypujemy resztą szczypiorku.