Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne pomidory zapieczone z aromatycznym farszem na pewno posmakują nie tylko miłośnikom dań z pomidorów.

Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem
Pomidory myjemy, osuszamy, przekrawamy na połówki i układamy w naczyniu do zapiekania. Cebulę, paprykę oraz bazylię drobniutko kroimy. Wrzucamy do miseczki.

Dodajemy oliwę, bułkę tartą oraz parmezan. Mieszamy.

Doprawiamy do smaku niewielką ilością soli i pieprzu. Nakładamy farsz na pomidory. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 


Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem
Pomidory myjemy, osuszamy, przekrawamy na połówki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem
Cebulę, paprykę oraz bazylię drobniutko kroimy.
Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem
Dodajemy oliwę, bułkę tartą oraz parmezan.
Pomidory zapiekane z bazylią i parmezanem
Nakładamy farsz na pomidory. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Tagi:

warzywa dania