patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 787]

Zapiekane rolki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zapiekane rolki z tortilli, faszerowane tuńczykiem. Idealna przystawka na imprezy okolicznościowe i nie tylko.

Zapiekane rolki z tuńczykiem

Składniki:

Zapiekane rolki z tuńczykiem

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (stek)
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Sól pieprz do smaku
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki Bazyli
  • 3 tortillę pszenne
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka ketchupu np. pikantnego

Sposób przygotowania:

Zapiekane rolki z tuńczykiem
Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Przekładam do miski. Dodaję ser żółty tarty, sól, pieprz, bazylię, natkę pietruszki oraz majonez, musztardę i ketchup. Wszystko dokładnie mieszam.

Placek tortilli przekładam na deskę. Na środek wykładam ok 3 łyżki farszu z tuńczyka, a następnie rozsmarowuje za pomocą łyżki. Zawijam tortillę. Ostrym nożem kroję kółka. Ok 5-6 sztuk.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam rolki. Piekę ok 4-6 min w 200 stopniach.

Podaję z ulubionymi sosnami.