Sposób przygotowania:
Zapiekane rolki z tuńczykiem
Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Przekładam do miski. Dodaję ser żółty tarty, sól, pieprz, bazylię, natkę pietruszki oraz majonez, musztardę i ketchup. Wszystko dokładnie mieszam.
Placek tortilli przekładam na deskę. Na środek wykładam ok 3 łyżki farszu z tuńczyka, a następnie rozsmarowuje za pomocą łyżki. Zawijam tortillę. Ostrym nożem kroję kółka. Ok 5-6 sztuk.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam rolki. Piekę ok 4-6 min w 200 stopniach.
Podaję z ulubionymi sosnami.
Placek tortilli przekładam na deskę. Na środek wykładam ok 3 łyżki farszu z tuńczyka, a następnie rozsmarowuje za pomocą łyżki. Zawijam tortillę. Ostrym nożem kroję kółka. Ok 5-6 sztuk.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam rolki. Piekę ok 4-6 min w 200 stopniach.
Podaję z ulubionymi sosnami.