Sposób przygotowania:
Zapiekany makaron czekoladowy
Makaron gotujemy na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Ze śliwek usuwamy pestki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy pokruszonymi biszkoptami.
Ugotowany makaron mieszamy z miodem i jajkiem. Przekładamy do foremki. Na nim układamy połówki śliwek. Margarynę rozcieramy palcami z mąką i cukrem.
Powstałą kruszonkę rozsypujemy równomiernie na owocach. Całość zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
Ugotowany makaron mieszamy z miodem i jajkiem. Przekładamy do foremki. Na nim układamy połówki śliwek. Margarynę rozcieramy palcami z mąką i cukrem.
Powstałą kruszonkę rozsypujemy równomiernie na owocach. Całość zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.