Sposób przygotowania:
Crumble ze śliwkami i orzechamiETAP 1:
![Crumble ze śliwkami i orzechami Crumble ze śliwkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-ze-sliwkami-i-orzechami-403699.jpg)
Składniki na kruszonkę umieścić w miseczce i dodać zimne masło. Wymieszać rozcierając całość w palcach i odstawić do lodówki.
ETAP 2:
![Crumble ze śliwkami i orzechami Crumble ze śliwkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-ze-sliwkami-i-orzechami-403700.jpg)
Śliwki przepołowić na pół i wyjąć pestki. Orzechy posiekać, ale tak żeby były widoczne kawałki i wymieszać z owocami. Przyprawić cynamonem i przełożyć do naczynek, kokilek.
ETAP 3:
![Crumble ze śliwkami i orzechami Crumble ze śliwkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/crumble-ze-sliwkami-i-orzechami-403701.jpg)
Schłodzoną kruszonkę po wyjęciu z lodówki rozdrobnić krótko w palcach. Na wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 30 min, do zrumienienia.
Smacznego.