Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 941]

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 400
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki smakują rewelacyjnie, ale ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki musli. Idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną!

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

Składniki:

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

Około 8 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

Musli:

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)
Można użyć dowolnej/ulubionej mieszanki musli.

Musli należy wymieszać z gorącą wodą, a następnie odczekać z 3 minuty aż mieszanka napęcznieje.

Masa:

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)
Masa powinna być dość gęsta, aby placki dobrze się smażyły.

Płatki dokładnie wymieszać z jajkiem i miodem.

Smażenie:

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Placki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.