Sposób przygotowania:
Zapiekanka ala gołąbki według Gosi
Ryż w woreczku albo sypki najlepiej podgotować tak tylko połowę czasu według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie Kapustę szatkujemy dajemy do garnka zalewamy wodą i zagotowujemy dodajemy też warzywa suszone, gotujemy dosłownie chwilę odsączamy.
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na oleju dodajemy do podgotowanej kapusty. Do kapusty wlewamy sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy doprawiamy można doprawić według swojego pomysłu solą i pieprzem stawiamy na moment na kuchence.
Przygotowanie farszu. Cebulę kroimy w kostkę dusimy na oleju. Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy podgotowany ryż, cebulę przyprawy można dodać swoje ulubione wbijamy jajka.
Wyrabiamy masę. Masę w misce dzielimy na dwie części. Do naczynia do zapiekania na spód dajemy warstwę kapusty.
Na kapustę wykładamy połowę mięsnej masy. Na mięso wykładamy znowu warstwę kapusty i warstwę mięsa.
Na górze dajemy trzecią warstwę kapusty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45-60 minut.
Podajemy na ciepło. POLECAM!!!
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na oleju dodajemy do podgotowanej kapusty. Do kapusty wlewamy sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy doprawiamy można doprawić według swojego pomysłu solą i pieprzem stawiamy na moment na kuchence.
Przygotowanie farszu. Cebulę kroimy w kostkę dusimy na oleju. Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy podgotowany ryż, cebulę przyprawy można dodać swoje ulubione wbijamy jajka.
Wyrabiamy masę. Masę w misce dzielimy na dwie części. Do naczynia do zapiekania na spód dajemy warstwę kapusty.
Na kapustę wykładamy połowę mięsnej masy. Na mięso wykładamy znowu warstwę kapusty i warstwę mięsa.
Na górze dajemy trzecią warstwę kapusty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45-60 minut.
Podajemy na ciepło. POLECAM!!!
gusia1000