Sposób przygotowania:
Gołąbki całkiem inaczej
Liście kapusty sparzyć Ryż ugotować z dodatkiem Warzylionu.Zdjąć mięso z podudzi i zemleć razem z boczkiem.Cebulę usmażyć na złoto.Dodać wraz z mięsem do ryżu. Warzywa zetrzeć na tarce i poddusić na oleju.Dołożyć do ryżu.Uprzednio namoczone grzyby ugotować i posiekać (wywar zostawić).Również dodać do ryżu.Przecisnąć przez praskę 2 duże ząbki czosnku.Dokładnie wymieszać i przyprawić.Dodałam przyprawę do zapiekanki, bo mi przypadł do gustu jej smak i był to strzał w 10!Formować gołąbki, układać w naczyniu, zalać wywarem z grzybów (ma być ok. 3 szklanek).Dusić pod przykryciem ok,45 min.
bajtek
dusia30
elzbieta8960
margolata
Natala1210
robertjankopp
Mikrula
Henia
Mam nadzieję, że będą smakowały!
Dziękuję wszystkim za miłe słowa i pozdrawiam!