Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapiekanka kalafiorowa

Zapiekanka kalafiorowa

Składniki:

Zapiekanka kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka kalafiorowa

Kalafior gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy. Na maśle wymieszanym z oliwą smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mąkę, zasmażamy i zdejmujemy z ognia. Stopniowo dolewamy mleko, dodajemy około 6 dag sera, zagotowujemy, doprawiamy pieprzem i Ziarenkami Smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy podzielony kalafior, następnie pokrojone w grube plastry pomidory, na koniec ziemniaki. Całość zalewamy sosem i posypujemy resztą sera.


Tagi:

sery ser kalafior