Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa 4
Oscypka kroimy na plastry , możemy również użyć sera żółtego. Pieczarki obieramy i kroimy na drobniutko , cebulę obieramy i kroimy dodajemy do pieczarek , na patelni podgrzewamy masło i dusimy na nich pieczarki z cebulką aż do miękkości, doprawiamy do smaku.Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu tak by się nie rozgotował.Kukurydzę odcedzamy. Boczek i szynkę kroimy na drobno i podsmażamy na patelni z dodatkiem jednej łyżki smalcu ewentualnie oleju.Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami składniki na dole 1/3 makaronu , następnie boczek z szynką 1/2 tego co mamy , 1/2 pieczarek z cebulą , przykrywamy połówką makaronu który nam został , następnie kukurydza , pozostałe mięso i resztę pieczarek , na to wszystko makaron i plastry sera , doprawiamy do smaku. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiekamy jakieś 15 minut lub do momentu gdy ser się rozpuści.