Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z grzybami leśnymiETAP 1:
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odsączyć i odstawić.
Może to być też makaron, który został nam z wcześniejszego obiadu.
ETAP 2:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i wszystko usmażyć.
Moje grzyby były wcześniej obgotowane.
ETAP 3:
Dodać do makaronu, wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Ser pleśniowy rozkruszyć i rozłożyć równomiernie po zapiekance.
ETAP 4:
Jajka rozmącić ze śmietaną i kremówką, doprawić dobrze majerankiem, solą i pieprzem. Zalać wszystko, posypać startym, żółtym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 40 min.
Wierzch dobrze jest przykryć folią aluminiową, wtedy zapiekanka zbytnio się nie przypiecze.
Smacznego :)