Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z cukinią ..
Makaron ugotować aldente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Cebule obrać i pokroić w kostkę, cukinie umyć, odciąć konce i pokroic w kostkę. Pomidorki pokroić na małe kawałki i p-odsmażyć na patelni. Można dodać łyżeczkę oleju z pomidorów. Dodajemy cebulę i cukinię i doprawiamy wegetą, pieprzem i curry. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasi warzywa wymieszać z makaronem i przełożyć do naczyć żaroodpornych. Na wierzch wyłożyć czerwoną fasolę z puszki. Jajka roztrzepać z dodatkiem pół łyżeczki wegety i zalać nimi całą zapiekankę. Piekarnik nagrzewamy do 180-190 stopni i pieczemy 20 minut. Po tym czasie otwieramy, na wierzch nakładamy plasterki sera i zapiekamy aż do jego roztopienia.