Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z jajkiem
Wstawiamy do garna wodę, solimy jedną łyżką soli,. Do gotującej wody wsypujemy makaron. Po ugotowaniu przekładamy na cedzak, aby wodą ściekła. Następnie przekładamy na dno naczynia żaroodpornego . Na makaron posypujemy posiekany drobno szczypiorek, a na szczypiorek bazylię. Smażymy 4 jaja - sadzone, Tak aby żółtko było twarde. posypujemy na białko pieprz i sól. Nasze jaja sadzone przekładamy na zapiekankę. Na patelni podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki obgotowujemy 10 minut, po czym kroimy je w paski i dodajemy do cebuli. Razem ze sobą dusimy podlewając wodą. Solimy i pieprzymy. Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. mieszamy dokładnie go z cebulą i pieczarkami. Dusimy ok 3 minut. Przekładamy cebulę z pieczarkami na jaja sadzone. Wkładamy na 20 minut do piekarnika. po 20 minutach wyjmujemy, trzemy na zapiekankę o grubych oczkach ser żółty i ponownie wkładamy na ok 15-20 minut. Gotową zapiekankę jak ktoś lubi polewamy keczupem.