Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z pomidorkami
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na pół, odkładamy na później. Makaron przekładamy do miski.
Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do makaronu. Dokładamy mrożony groszek i mieszamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Połowę sera dodajemy do makaronu. Przyprawiamy i mieszamy. Formę wysmarowujemy olejem i wykładamy makaron z dodatkami, lekko dociskamy.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zalewamy makaron. Posypujemy resztą sera oraz układamy połówki pomidorków. Przykrywamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Najpierw 15 minut pod przykryciem a potem 25 minut bez przykrycia.
Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do makaronu. Dokładamy mrożony groszek i mieszamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Połowę sera dodajemy do makaronu. Przyprawiamy i mieszamy. Formę wysmarowujemy olejem i wykładamy makaron z dodatkami, lekko dociskamy.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zalewamy makaron. Posypujemy resztą sera oraz układamy połówki pomidorków. Przykrywamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Najpierw 15 minut pod przykryciem a potem 25 minut bez przykrycia.