Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z kosteczką
Kotlety schabowe rozbić w woreczku (nie pryska i nie szarpie mięsa) tłuczkiem.
Jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą czosnkową, pieprzem.
Kotlety włożyć do jajek, dobrze je namoczyć i zostawić na 15 minut.
Tartą bułkę wsypać do worka foliowego (ten sposób obtaczania nie brudzi talerza, nie rozsypuje się po blacie, wyrzucamy do worek do śmieci bez mycia talerza).
Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć na bardzo gorącym smalcu (1/2 kostki) smalcu na rumiano.
Jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą czosnkową, pieprzem.
Kotlety włożyć do jajek, dobrze je namoczyć i zostawić na 15 minut.
Tartą bułkę wsypać do worka foliowego (ten sposób obtaczania nie brudzi talerza, nie rozsypuje się po blacie, wyrzucamy do worek do śmieci bez mycia talerza).
Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć na bardzo gorącym smalcu (1/2 kostki) smalcu na rumiano.