Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, pozostawiamy na durszlaku.
Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na łyżce oleju. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem.
Układamy: makaron, pieczarki, paprykę i ser, posypujemy przyprawą do makaronu. Warstwy powtarzamy. Wierzch polewamy ketchupem.
Zapiekamy 15 min pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia. Smacznego:)
Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na łyżce oleju. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem.
Układamy: makaron, pieczarki, paprykę i ser, posypujemy przyprawą do makaronu. Warstwy powtarzamy. Wierzch polewamy ketchupem.
Zapiekamy 15 min pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia. Smacznego:)