Sposób przygotowania:
Zapiekanka maślana z jagodami i kruszonką
Jaja dokładnie wyparz, sprawdź ich świeżość, a następnie wybij do misy miksera i zacznij ubijać. Biały cukier wymieszaj razem z cukrem waniliowym. Stopniowo wsypuj go do roztrzepywanych jaj. Mąkę przesiej za pomocą sita i dokładnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Gdy masa jajeczno - cukrowo będzie bardzo puszysta powoli zacznij wsypywać mąkę. Na samym końcu dodaj maślankę. I dokładnie wymieszaj za pomocą miksera. Dokładnie wymieszane puszyste ciasto wylej na tortownicę. Z łyżki masła, łyżki cukru i dwóch łyżek mąki przygotuj kruszonkę. Na masie wylanej do tortownicy porozsypuj jagody i przykryj kruszonką. Ciasto piecz około 60 - 70 minut w temp 150 stopni Celsjusza.