Sposób przygotowania:
Zapiekanka z bagietką
Mięso mielone podsmażyć na patelni z niewielką ilością oleju. Pieczarki pokroić w mniejsze kawałeczki i także podsmażyć na osobnej patelni.
Mięso i pieczarki połączyć ze sobą. Przyprawić solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w kawałeczki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć lekko. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Naczynie żaroodporne natłuścić margaryną. Na dno wyłożyć mięso z pieczarkami. Bagietkę pokroić w mniejsze kawałki (kromeczki). Wyłożyć na dolną warstwę.
Na bagietki wysypać cebulę i ser żółty. Posypać natką pietruszki. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180 st.
Po tym czasie wyjąć i jeśli trzeba posypać raz jeszcze poszatkowaną natką pietruszki.
Mięso i pieczarki połączyć ze sobą. Przyprawić solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w kawałeczki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć lekko. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Naczynie żaroodporne natłuścić margaryną. Na dno wyłożyć mięso z pieczarkami. Bagietkę pokroić w mniejsze kawałki (kromeczki). Wyłożyć na dolną warstwę.
Na bagietki wysypać cebulę i ser żółty. Posypać natką pietruszki. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180 st.
Po tym czasie wyjąć i jeśli trzeba posypać raz jeszcze poszatkowaną natką pietruszki.