bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zapiekanki z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

W szybki sposób możemy przygotować je na kolację lub śniadanie, przyznam, że dawno ich nie jadłam. Przypomniałam sobie smak dzieciństwa.

Zapiekanki z pieczarkami i serem

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami i serem

 

  • 4 bułki paluchy
  • 150 gram pieczarek
  • 100 gram sera żółtego
  • Masło
  • Zioła do pizzy
  • Sól, pieprz
  • Ketchup
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami i serem
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy podsmażone pieczarki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy zapiekanki.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy zapiekanki, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem.