Sposób przygotowania:
Zapiekanka z gnocchi
Gnocchi ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić na paseczki, pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Cukinie i pora pokroić w pół plasterki. Warzywa podsmażyć na oleju, dusić je aż będą miękkie można podlać 2-3 łyżkami wody.
Do podduszonych warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę w proszku, dużą szczyptę pieprzu, sól oraz kremówkę. Gotujemy ok 8 minut mieszając. Bekon pokroić na plasterki i usmażyć.
Gnocchi wymieszać z warzywami i beconem dodać połowę pokrojonej w kostkę mozzarelli i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu poukładać plasterki mozzarelli i piec 20 minut w temp 180 stopni
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić na paseczki, pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Cukinie i pora pokroić w pół plasterki. Warzywa podsmażyć na oleju, dusić je aż będą miękkie można podlać 2-3 łyżkami wody.
Do podduszonych warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę w proszku, dużą szczyptę pieprzu, sól oraz kremówkę. Gotujemy ok 8 minut mieszając. Bekon pokroić na plasterki i usmażyć.
Gnocchi wymieszać z warzywami i beconem dodać połowę pokrojonej w kostkę mozzarelli i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu poukładać plasterki mozzarelli i piec 20 minut w temp 180 stopni