Sposób przygotowania:
Dorsz zapiekany w sosie serowym
W misce połączyłam śmietanę z mąką, dodałam stary ser, sok z cytryny oraz sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem. Ułożyłam w nim kawałki polędwicy z dorsza.
Całość polałam wcześniej przygotowanym sosem serowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 °C na 30 minut.
Upieczoną rybę posypałam świeżą pietruszką i podałam z frytkami i surówką.
Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem. Ułożyłam w nim kawałki polędwicy z dorsza.
Całość polałam wcześniej przygotowanym sosem serowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 °C na 30 minut.
Upieczoną rybę posypałam świeżą pietruszką i podałam z frytkami i surówką.