Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Gnocchi z buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gnocchi rosso we wściekło czerwonym kolorze, lekko ostre i podane z listkami młodej botwinki i parmezanem

Gnocchi z buraczkami

Składniki:

Gnocchi z buraczkami

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi z buraczkami
Oczyszczonego i nieobranego buraka gotuj 15min w wodzie z odrobiną octu. Ugotowane i ostudzone ziemniaki przetrzyj przez praskę, ostudzonego buraka obierz i zetrzyj na ćwikłę, dodaj do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej dodaj sypkie składniki, jajko i oliwę, doprawione ciasto dobrze wyrób i zwijaj w wałki. Z wałków wycinaj gnocchi i gotuj w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną, podawaj z botwiną i serem.