Sposób przygotowania:
Zapiekanka z jajek, brokułów i pieczarek
Ziemniaki obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną oliwę i smażymy około 5 minut.
Po tym czasie dorzucamy brokuły podzielone na mniejsze różyczki i smażymy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na dość spore kawałki i też wrzucamy na patelnię. Smażymy je przez kilka minut na dużym ogniu.
Wbijamy jajka na miseczkę, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy je widelcem. Wlewamy masę jajeczną na patelnię i smażymy około 1-2 minuty, przez cały czas mieszając.
Przekładamy zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym na tarce parmezanem.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i pieczemy danie przez około 5-7 minut.
Po tym czasie dorzucamy brokuły podzielone na mniejsze różyczki i smażymy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na dość spore kawałki i też wrzucamy na patelnię. Smażymy je przez kilka minut na dużym ogniu.
Wbijamy jajka na miseczkę, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy je widelcem. Wlewamy masę jajeczną na patelnię i smażymy około 1-2 minuty, przez cały czas mieszając.
Przekładamy zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym na tarce parmezanem.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i pieczemy danie przez około 5-7 minut.