Sposób przygotowania:
Zielony placek zapiekany
Szpinak płuczemy dokładnie i odsączamy, siekamy grubo. Do przepisu potrzebujemy same liście botwinki bez buraków. Łodygi botwinki siekamy drobno, liście grubiej.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, przez minutę podsmażamy na niej szpinak i botwinkę aż stracą objętość.
Twaróg rozrabiamy z jajkami, mieszamy z zieleniną i szczawiem, doprawiamy do smaku.
Przelewamy do posmarowanej oliwą formy żaroodpornej. Pieczemy 40 min w 200 st.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, przez minutę podsmażamy na niej szpinak i botwinkę aż stracą objętość.
Twaróg rozrabiamy z jajkami, mieszamy z zieleniną i szczawiem, doprawiamy do smaku.
Przelewamy do posmarowanej oliwą formy żaroodpornej. Pieczemy 40 min w 200 st.